Henri Aitakari Mahdollisen maailman suuntaviivoja

Suomi on keskustelun kehitysmaa

Itsenäisyyspuolueen edesmennyt puheenjohtaja Antti Pesonen kuvaili otsikon sanoin maamme keskustelukulttuuria. Etenkin yhteiskunnallisissa asioissa tämä vaikuttaa valitettavan todelta. Päätökset on totuttu tekemään salaisten kabinettien kätköissä, kansan silmiltä ja päivänvalolta piilossa. Sellaiseen kulttuuriin ei sovi avoin kansalaiskeskustelu.

Jo viime toukokuussa pääministeri Juha Sipilä ilmoitti, että tässä hallituksessa ei keskustella EU-kansanäänestyksen järjestämisestä. Sampo Terho ehdotti tuolloin kansanäänestyksen järjestämistä, mutta hänkään ei vielä tuolloin ollut niin täysin Sipilän tossun alla kuin nykyään. Pääministerin viesti tuli kuitenkin harvinaisen selväksi: vaihtoehdoista ei sovi keskustella.

Viimeisimpänä linjauksena valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti tällä viikolla, että Suomen eurojäsenyydestä ei tarvitse keskustella. Vaikka aiheen nosti esiin presidentti Niinistö puhuessaan euroon liittyvistä ongelmista, ei niitä Orpon mielestä ole olemassakaan, vaan euro on meille yksinomaan hyvä asia. Mahtaako valtionvarainministeri tietää, kuinka monta kymmentä miljardia EU-aikana on maksettu valtionvelan korkoja yksityispankeille? Luultavasti tietää, koska hän on yksityisen sektorin juoksupoikana ajamassa myös yksityispankkien etua.

Kepun, kokoomuksen ja sinisten ministerit nauttivat nyt asemastaan ja kyykyttävät kansaa minkä ehtivät. Ja kansahan tykkää, kun kaikki ongelmat voidaan laittaa pakolaisten syyksi. Ikään kuin tavallinen ihminen jotain siitä hyötyisi, jos maahan ei olisi tullut ainuttakaan pakolaista. Ennen pakolaisiahan työttömät, sairaat, vanhukset ja vammaiset söivät ateriansa kultalautasilta ja joivat juomansa kristallilaseista.

Henri Aitakari

puheenjohtaja

Itsenäisyyspuolue

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen samaa mieltä ja itse ihmetellyt sitä, kun TP Niinistö haluaa avata keskustelua ja Orpo kiirehtii torppaamaan asian. Minusta kaikista asioista täytyy saada keskustella eikä rajoittaa.

En tiennytkään, että itsenäisyyspuolueen Antti Pesonen oli kuollut ja ihmettelinkin, ettei häntä ole näkynyt. Hän osasi kirjoitella yhteiskunnallisia asioita ja herätteli keskustelua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja kansahan tykkää, kun kaikki ongelmat voidaan laittaa pakolaisten syyksi."

Keskusteluja seuramalla pakolaispolitiikasta syytetään lähinnä omia poliitikoita eikä pakolaisiksi itseään kutsuvia. Muuten olet oikeassa.

Pekka Iiskonmaki

''Suomi on keskustelun kehitysmaa''

Miten niin vain keskustelun?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Tästä Or_v_osta olen samaa mieltä. Eli ihmettelen että onko hän todellakin se henkilö joka tässä maassa sanelee mitä ja mistä kukakin saa keskustella.

Sitten sama ihemttely kun Topillakin tuolla ylempänä, eli ihmettelyni Pesosen poismenosta. Näin hyvin sitä on kärryillä siitä mitä maassamme tapahtuu.

PS enpä löytänyt Usaristakaan nopealla haulla yhtään artikkelia, tahi kirjoitusta missä käsiteltäisiin tuota valitettavaa tapahtumaa. Pitäisin jo suorastaan hävettävänä.

Käyttäjän HenriAitakari kuva
Henri Aitakari

Asiasta uutisoitiin aika laajasti. Antti menehtyi juuri ennen viime kevään kuntavaaleja. Antin olennaisimmat blogikirjoitukset on koottu kirjaksi, jota lämpimästi suosittelen: https://www.adlibris.com/fi/kirja/kohti-tasapainoa...

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Euroon liittyvistä ongelmista sen verran, että Suomen nettomaksu eulle on samassa suuruusluokassa kuin näiden juuri nyt alkavien talviolympialaisten hinta kaikkine halleineen ja stadioneineen. Suomi joutuu maksamaan osansa joka vuonna.

Toimituksen poiminnat