Henri Aitakari Mahdollisen maailman suuntaviivoja

IPU on Suomen suurin ympäristöpuolue

EU:n neljä perusperiaatetta - ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaa liikkuvuus - tuhoavat ympäristön ja yhteiskunnat. Silti joidenkin mielestä vain EU:ssa voidaan edistää ympäristönsuojelullista päätöksentekoa. Ei pidä paikkaansa. Ensinnäkin, Suomi ei pysty 2 %:n ”vallallaan” vaikuttamaan EU:ssa mihinkään asiaan yhtään mitään. Toiseksi, muiden määräysvallan alaisena oleva valtio ei ole itsenäinen, eikä kykene neuvottelemaan mistään aidosta, kansainvälisestä yhteistyöstä, kun ei hallitse edes itseään.

Suomen pitää vähentää riippuvuuttaan muista maista ja alkaa rakentaa tulevaisuuttaan kestäväksi tuleville sukupolville sekä lopettaa lyhytnäköinen kvartaaliajattelu. Voitaisiin aloittaa energia- ja ruokaomavaraisuudesta sekä kaikenlaisen luonnolle haitallisen turhamaisuuden alasajosta. Pitää keskittyä siihen, että ihmiset pärjäävät, ei siihen, että pankit ja kansainväliset suuryritykset pärjäävät. Omavarainen ja itsenäinen Suomi pystyy pitämään huolen myös heikoimmistaan. Nyky-Suomi ei siihen kykene. Nyky-Suomi myy vanhuksensa kansainvälisille hoivajäteille ja suunnittelee terveydenhuoltonsakin myymistä näille saalistajille.

Vastaisuudessa Suomen täytyy priorisoida: pitää turvata julkinen terveydenhuolto, julkinen koulutus sekä valtion ja kuntien omistuksessa oleva infrastruktuuri. Kyllä niitä elinkeinoja jää vielä aivan riittämiin yksityiselle sektorille, mutta yhteiskunnan peruspilareiden on oltava suojassa sijoitusmarkkinoilta ja taloussuhdanteilta. Tarvitsemme täydellistä suunnanmuutosta sekä ihmisen että luonnon takia. Tarvitsemme kohtuuden periaatteille rakentuvan tasa-arvoisen, luontoa ja elämää kunnioittavan yhteiskunnan. Mikään eduskuntapuolue ei näytä ajavan näitä periaatteita. Siksi Itsenäisyyspuolue on tällä hetkellä Suomen suurin ympäristöpuolue.

Henri Aitakari

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HenriAitakari kuva
Henri Aitakari

Äänestystulokset eivät tee mitättömäksi sitä tosiasiaa, että suuri osa suomalaisista on IPU:n tavoitteiden kannalla. Suurin osa suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä ja varsin merkittävä osa vastustaa myös EU/eurojäsenyyttä. Suurin osa suomalaisista myös ymmärtää yhteiskuntamme toiminnan ja luonnon kestokyvyn välisen ristiriidan. Ihmiset eivät äänestä IPU:a, koska ajatellaan äänen menevän hukkaan. Vaikka tosiasiassa se menee eniten hukkaan äänestämällä suurimpia puolueita, jotka vuosikymmenestä toiseen vain nyhjäävät saamatta aikaan mitään todellista esim. luonnonsuojelun edistämisessä. Nykyinen pääministeripuoluekaan ei kovin lupaavalta vaikuta tässä suhteessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Että siis mitään todellista ei ole saatu aikaan luonnonsuojelussa, ”vuosikymmenestä toiseen”?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Voitaisiin aloittaa energia- ja ruokaomavaraisuudesta"

Nyt täytyy huomauttaa että Suomen primäärienergiasta noin 2/3 on tuontitavaraa. Omaa energiaa meillä on lähinnä metsäteollisuuden sivuvirrat ja pikkuisen vesivoimaa. Millähän se ruokaomavaraisuus toteutetaan jos ei ole traktoriin löpöä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ipun puheenjohtaja on kirjoittanut hienon puolueohjelman. Jos se olisi rehellinen, suurin osa suomalaisista äänestäisi Ipua.

Mutta jo Henrin toisessa kirjoituksessa tulee esiin että Ipu on varsinaisesti epäisänmaallinen putinistien vallankumouspuolue.

Vielä jokunen vuosi sitten Ipun hallintoon kuului Suomen kuuluisin Kremlin palkkarenki. Mutta jostain syystä hän erosi ilmeisesti julkisuushaitan takia puolueesta.

Jos emme kuuluisi Euroopan Unioniin, niin Putin hyökkäisi tännekin kuten Ukrainaan. Natoon liittyminen pelottaa meitä, se auttaisi pysymään itsenäisinä mutta toisaalta jos liitymme siihen niin Putinin ohjukset alkavat pian lennellä sinitaivaalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset