Henri Aitakari Mahdollisen maailman suuntaviivoja

Brexit on askel kohti parempaa Eurooppaa

Brexit on jatkuvasti otsikoissa. Pääasiassa siksi, että kauhistellaan, miten britit ja heidän viimeisimmät pääministerinsä ovat ajaneet kansakunnan tuhon partaalle, kohti synkkää ja tuntematonta eristyneisyyttä.

Tämä on median tietoista propagandaa, jolla pyritään tuomitsemaan etukäteen vapauteen ja itsenäisyyteen pyrkivät britit. Rohkenen epäillä Britannian joutumista perikatoon, kun se on vahvistamassa itsemääräämisoikeuttaan. Valtiot tai kansat eivät pysty yhteistyöhön, jos ne eivät hallitse itse itseään.  Yksikään EU-maa ei hallitse itseään täysin, siten kuin itsenäisen valtion kuuluisi. Niinpä EU:n muodostama keinotekoinen valtioiden yhteenliittymä on ollut koko ajan äärimmäisen tehoton ja heikko. Jäsenvaltiot ovat suhtautuneet unioniin jo pitkään kuin kivirekeen, jota on vedettävä perässä, vaikkei suuresti kiinnostaisi.

EU:n tulevaisuus riippuu siitä, muodostuuko siitä liittovaltio vai ei. Jäsenvaltioissa ei ole pienintäkään halua liittovaltion muodostamiseen. Se on kuitenkin ainoa vaihtoehto, joka takaisi EU:n jatkumisen. Jos liittovaltiota ei tule, EU:n neljännesvuosisatainen tekohengitys päättyy ja unioni hajoaa. Brexit on ensiaskel täysin uuteen ja parempaan eurooppalaiseen yhteistyöhön, jota tehdään kansalaisten hyväksi, ei pankkien tai muun talouselämän.

Brexitin lykkäämisellä tai perumisella ei voiteta mitään, korkeintaan pitkitetään vääjäämättömien asioiden toteutumista. Macronin (toistaiseksi) johtama Ranska on ehkä vielä liian läheinen ystävä Saksan kanssa, mutta kyllä sielläkin pinnan alla ja myös päällä kytee. Keltaliivit ovat olleet otsikoissa taajaan. Kansa on palauttamassa valtaa sille, jolle se kuuluu.

Kun lähitulevaisuudessa nähdään, ettei brexit johtanutkaan Britannian tuhoon, saa sen esimerkki aikaan monien muiden maiden irtautumisen unionista, mikä johtaa EU:n hajoamiseen ja Euroopan uuteen kukoistukseen.

Henri Aitakari

puheenjohtaja

Itsenäisyyspuolue

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Asiantuntijoiden mielestä Brittien nk. kova brexit tulisi maksamaan bkt:sta 6-8%. Se on melkoinen kasa kahisevaa ja varmaan tulee olemaan vaikutusta talouteen.

Jos otetaan vertailuksi Suomen 90 luvun lama, joka oli bkt:sta 6%. Kyllä Britit tulevat selviämään ja heillä on tiettyjä etuja globaalimarkkinoita ajatellen eron jälkeen.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Miten brittien itsemääräämisoikeus ja suvereniteetti nyt tulee lisääntymään ja miten se näkyy konkreettisesti? Iso osa EU-lainsäädännöstä on tarkoitus säilyttää osaksi brittien lainsäädäntöä, jos britit haluavat olla osa talousaluetta heidän pitää maksaa kuten Norjan ilman että ovat mukana päätöksenteossa yms...

Tästä liikkuu paljon propagandaa että Britanniasta tulee uusi Eden ja EU hajoaa, itse ottaisin ihan rauhassa ja katsoo mitä tuleman pitää. Varmaa on ainakin että britit ja EU lienevät päivä päivältä kyllästyneempiä asian käsittelyyn.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

EU lainsäädäntö koskee silloin vain kaupankäyntiä ja niihin liittyviä sopimuksia. Britit voivat tehdä itsenäisesti kansainvälisiä sopimuksia, voivat suosia yrityksiä vero- ja finanssipolitiikallaan jne. He tulevat olemaan kilpailukykyisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Iso osa EU-lainsäädännöstä on tarkoitus säilyttää osaksi brittien lainsäädäntöä, jos britit haluavat olla osa talousaluetta heidän pitää maksaa"

EU on kuin mafia joka kiristää kaikilta Euroopan valtioilta suojelurahaa joka oikeuttaa kaupankäyntiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kiinalaiset tulevat EU:n vieraiksi pari viikon kuluttua ja Unioni on housut nilkoissa keltaliiveineen ja Brexiteineen.

Rahaa on tarjolla Suomenkin investointeihin pariin maailman suurinpaan vessapaperitehtaaseen ja sitten HKI -Tallinna tunneliin.

Suomalaistenkin kuitenkin tulisi oppia Sri Lankalaisten tavoin, ettei ole ilmaisia lounaita - ja tämä koskee myös koko Euroopan Unionia, eikä pelkästään Suomenlahden ylittävää tunnelia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sadattuhannet marssivat Lontoossa Brexitin peruuttamiseksi. Nettialoitteessa on viisi miljoonaa nimeä tänä iltana.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tullaan taas siihen " demokratia uskottavuus ongelmaan". Enemmistö äänesti Brexitin puolesta, maan johto kunnioittaa tulosta (oli mitä mieltä tahansa brexitistä) ja toteuttaa sen. Se on demokratian kunnioittamista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heh... Vain viisi miljoonaa, vaikka kuka hyvänsä voi ottaa osaa adressiin mielin määrin ilman limiittejä ?

Kuinka monta ääntä olet itse antanut asian hyväksi ?

Häiritseekö se, että EU-johtajien ilmastokokous jäi Aku Ankkojen kääk tasolle täysin fiaskona eilen ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paine uudelle kansanäänesykselle on äärimmäisen kova ja kasvaa edelleen. Eritoten nuorten keskuudessa, joista melkoinen osa ei ollut äänioikeutettuja vielä kolme vuotta sitten. Kun aikaa on vierähtänyt ja tosiasiallinen tilanne selkiintynyt, mikäpä olisikaan parempaa kansanvaltaa kuin kysyä uudelleen onko tämä se. mitä halusitte.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Korjaan tuon "sadattuhannet marssivat". Kyse on ainakin miljoonasta.

"Brexit march: '1 million' rally for people's vote - live updates"

https://www.theguardian.com/politics/live/2019/mar...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minun ajatukseni: Joko yhdistetään EU yhdeksi valtioksi tai unohdetaan koko hassu kokeilu. Kaikki tähän väliin osuvat vaihtoehdot tulevat kaatumaan omaan vajavaisuuteensa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä olen tuota väsymykseen asti koettanut brittitutuilta kysyä että mistä kaikista asioista te saatte kukin tavallanne sitten jatkossa päättää. Vai päättääkö asioista edelleen poliittisten tuulien ja/tai valeuutisten mukaan valitut poliitikot joille edelleen oma eturyhmä ja hillotolppa on maan etua tärkeämpi. Varsinkin kun se maan etu riippuu siitä keneltä kysyy.
Ne ottavat sen kyselyni raskaana kettuiluna.

Brexitistä eteenpäin niillä paikallisilla pikkunilkeillä on täydellinen valta harjoittaa ihan sellaista mielivaltaa kuin katsovat tarpeelliseksi eikä kansalla ole mahdollisuutta valittaa edes unionin tuomioistuimiin. Ihan kuten meillä ennen unionia.

Lähes aina kun joku poliitikko tai sellaiseksi itseään luuleva puhuu 'kansan edusta' on syytä lopettaa kuuntelu ja poistua paikalta. Siitä nimittäin tietää että kohtaa tulee kuonaa niskaan.

Unionia on varsin valheellisesti tuolla syytetty varsinkin asioista jotka ovat ihan sen kansallisvaltion eli kansallisen päätäntävallan itse hölmöilemiä. Nyt tullaan pakostakin tilanteeseen jossa se alkaa vähitellen avautumaan briteille.
En halua arvella seurauksia mutta sääliksi käy. Tulevat saamaan sitä mitä tilasivat vaan ei sitä mitä luulivat tilanneensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Unionia on varsin valheellisesti tuolla syytetty varsinkin asioista jotka ovat ihan sen kansallisvaltion eli kansallisen päätäntävallan itse hölmöilemiä"

Niinkuin Euroopan rajojen avaamisesta tai ilmastohölmöilystä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Britannian brexit-äänestys on esimerkki kansanäänestyksestä jota sivistysvaltiossa ei saisi järjestää. Kansa laitettiin äänestämään asiasta jonka seurauksesta ei ollut kenelläkään mitään hajua, ei edes Cameronin hallituksella, joka kansanäänestyksen aikaan sai. Poliittisen uhkapelin seurauksena on kansa jakautunut kahtia ja koko maa on sekaisin ja ihmiset kaduilla muun maailman seuraessa naurua pidätellen brittien hölmöilyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että tuossa tilanteessa Brexit voisi toteutua. Olkoonpa sen peruuttamisprosessi millainen tahansa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tässä vaiheessa on tosin hitaammallekin selvinnyt että brexitin lobbaajien tarkoituksena ei suinkaan ollut brittien elinolojen tai elintason parantaminen saati valinnanvapauksien tai vaihtoehtojen parantaminen.

Tarkoitus oli lyödä kansakunta katkerimman kautta maan rakoon. Tapahtuipa mitä tahansa, on kansakunta jakaantunut ja katkeroitunut sukupolviksi eteenpäin. Sellaista toisiaan vastaan ja kaiken yhtenäisyyden kadottanutta kansakuntaa on helppo propagandalla hallita. Tästä eteenpäin kun ne eivät ensimmäisestäkään tyytymättömyydenaiheesta voi syyttää muuta maailmaa vaan pelkästään itseään. Se on karu herätys arkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Britit ovat todellakin katkerasti jakaantuneet. Se jää ainoaksi varjoksi kansakunnan ylle, jos Brexit ei toteudu. Mutta jos se väkisin toteutetaan, tuloksena on verta kaduilla ja Skotlannin irtautuminen.

Niistä voivat valita.

Jukka Ryhänen

Toivottavasti EU menee nurin mahdollisimman pian. Tulossa on kyllä antikristuksen maailmanhallitus joka tapauksessa mutta kunhan nyt tuosta byrostoliitosta ensin päästäisiin.

Ja kaikki rajat kiinni heti. Menen mielelläni passin tarkastukseen joka rajalla. Ei haittaa yhtään, päinvastoin se on mukavaa asioida jämäköiden rajavartijoiden kanssa jotka pitävät huolen maiden turvallisuudesta.

Toimituksen poiminnat